• 5/12/2014

  Pressmeddelande 2014-05-12

  Monyx rekryterar Stefan Pari och stärker ränteförvaltningen

  Monyx stärker förvaltningsteamet ytterligare och sitt fokus på ränteförvaltning genom att rekrytera Stefan Pari som portföljförvaltare. Han har varit verksam i finansbranschen sedan 2007 och kommer närmast från en anställning på Riksbyggen där han arbetat som ränteförvaltare.

  – Vi är glada att Stefan har valt att börja hos oss på Monyx. Hans erfarenhet inom ränteförvaltning ger oss möjlighet att fokusera ytterligare inom detta segment då vi ser en ökad efterfrågan för vår ränteförvaltning. Nu kan vi stärka vårt erbjudande gentemot institutioner, säger Mikael Kadri, CIO och vice VD.

  Stefan Pari har en magisterexamen från Stockholms Universitet med inriktning mot finans- och nationalekonomi. Hans första arbetsdag är 1 augusti. Han kommer i sin roll på Monyx tillsammans med förvaltningsteamet att delta i förvaltningen av befintliga ränteprodukter. Monyx förvaltar räntefonden Monyx Aktiv Ränta som har genererat positiv avkastning för våra sparare de nio senaste kvartalen.

  – Jag ser fram emot att börja på Monyx och bli en del i det dynamiska och snabbfotade förvaltningsteamet, säger Stefan Pari.


  För mer information kontakta:

  Mikael Kadri
  CIO och vice VD
  E-post: mikael.kadri@monyx.se
  Mobil: 073-0728520

  Ylva Klingvall
  Kommunikationschef
  E-post: ylva.klingvall@monyx.se
  Mobil: 070-831 08 65


  Om Monyx

  Monyx Financial Group AB är ett svenskt värdepappersbolag med säte i Stockholm. Det är ett helägt dotterbolag till det danska bolaget NewCap Holding A/S, som är noterat på NASDAQ OMX Köpenhamn. Monyx Financial Group erbjuder sina kunder förvaltning av fondförsäkringar, pensionskapital och fonder genom Monyx Fondservice, Monetar Pensionsförvaltning och genom fondbolaget Monyx Fund R.C.S. Gemensamt drivs vi av att utveckla våra tjänster och produkter för att erbjuda ett helhetsgrepp kring våra kunders sparande. Monyx Financial Group AB har ca 100 medarbetare, ca 200 000 kunder och förvaltar ca 25 miljarder kronor. www.monyx.se.