• 5/8/2013

  Pressmeddelande 2013-05-08

  Stefan Åsbrink ny fondförvaltare på Monyx

  Monyx värvar Stefan Åsbrink till kapitalförvaltningen och stärker förvaltningsteamet med en erfaren aktiv fondförvaltare. Han blir ny ansvarig fondförvaltare för aktiefonden Monyx Svenska Aktier.

  "Vi är mycket glada att ha värvat Stefan till Monyx. Hans gedigna kompetens och erfarenhet kommer att vara till stor nytta för oss och våra fondkunder. Han blir ansvarig fondförvaltare för vår aktivt förvaltade aktiefond Monyx Svenska Aktier, som de senaste tio åren har haft en genomsnittlig årlig avkastning på cirka 10 procent. Stefan kommer dessutom att medverka i utveckling och förvaltning av kommande absolutavkastande fondprodukter", säger Mikael Kadri, CIO på Monyx.

  Stefan Åsbrink har en bred bakgrund från sina tidigare befattningar som CIO på Valbay International S.A., Strategist och Hedge Fund Manager på DnB NOR Asset Management, CIO och Head of Global Asset Allocation på Skandia samt Senior Hedge Fund Manager på SEB Asset Management.

  "Monyx är ett spännande bolag med ett förvaltat kapital på ca 24 miljarder kronor. Jag hoppas kunna bidra till fortsatt tillväxt för våra fondkunder och för bolaget", säger Stefan Åsbrink.

  För mer information kontakta:

  Peter Norman
  Verkställande direktör
  E-post: peter.norman@monyx.se
  Mobil: 0733-92 94 55

  Mikael Kadri
  Chief Investment Officer
  E-post: mikael.kadri@monyx.se
  Mobil: 073-0728520

  Ylva Klingvall
  Kommunikationschef
  E-post: ylva.klingvall@monyx.se
  Mobil: 0708-31 08 65

  Om Monyx

  Monyx Financial Group AB är ett svenskt värdepappersbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget har sitt säte i Stockholm och bedriver också verksamhet i Umeå, Sveg och Mora. Monyx Financial Group är ett dotterbolag till det danska bolaget NewCap Holding A/S, som är noterat på Köpenhamns Fondbörs. Monyx Financial Group erbjuder sina kunder förvaltning av fondförsäkringar, pensionskapital och fonder genom Monyx Fondservice, Monetar Pensionsförvaltning och genom fondbolaget Monyx Fund. Gemensamt drivs vi av idén om att nå ut till alla människor och att hjälpa våra kunder med förvaltning av olika former av sparande. Monyx Financial Group AB har ca 100 medarbetare, ca 200 000 kunder och förvaltar ca 24 miljarder kronor. www.monyx.se.