• 11/10/2016

  Det ska vara enkelt och personligt

  En kulen höstdag i oktober träffades Anna-Carin Torsell som är ansvarig för Privatmarknad på Monyx och Melina Strand för att prata om hur Melina tycker det är att vara kund hos Monyx. Till vardags arbetar Melina sedan 19 år tillbaka på Make Up Store där hon genom årens lopp arbetat med inköp, marknad och support av butiker. Just nu är hon mammaledig med sonen Vide som är 1 år. 

   

  Varför blev du kund och började spara i Monyx fonder för din premiepension?
  Det bottnar i att jag inte är särskilt intresserad av pensionssparande men att jag genom mina föräldrars engagemang förstod att det är viktigt att tidigt börja spara och se över var jag har mitt pensionssparande. Monyx strategifonder passar mig bra och jag har även genom åren fått ett trevligt personligt bemötande av er.


  Hur länge har du sparat i Monyx strategifonder?
  Jag började spara i Monyx strategifonder för min premiepension för cirka 10 år sedan när jag var runt 30 år. Under åren har jag bytt risknivå och strategifond då min familjesituation förändrats. 


  Sparar du även i andra former?
  Nu när vi har fått vår son Vide månadssparar jag och min man till honom på ett framtidskonto via vår bank.


  Hur viktig är avgiften kontra avkastningen i ditt fondsparande?
  Jag tycker det är viktigt att fondbolagen både pratar om avgiften och den avkastning det är tänkt att fonden kan nå med sin strategi. Nu när jag har familj känner jag ett större behov av att få veta hur jag ligger till i mitt sparande och en enkel förklaring hur jag kan placera framöver.


  Hur ofta tycker du att vi ska påminna dig om ditt sparande och vad vi kan göra för dig?
  Idag får jag Monyx nyhetsbrev till min e-post varje månad och det är tillräckligt ofta för mig. Det är inte alltid jag läser nyhetsbrevet direkt, men jag sparar det för att läsa vid första bästa tillfälle.


  Vad skulle du vilja att vi skriver om, för att få dig att läsa nyhetsbreven oftare?
  Vilken svår fråga! Det kanske skulle vara intressant att läsa mer om resereportage, klurigheter och tävlingar.


  Tycker du att Monyx ska bredda produktutbudet gällande sparande i fonder och försäkringar?
  Att erbjuda ett större produktutbud är alltid bra.  För mig som kund kan det vara en fördel att ha mitt sparande och försäkringar samlat på ett ställe.
   

  Har du tecknat någon av Monyx försäkringsprodukter som vi erbjuder i samarbete med If?
  Ja, det har jag. Jag har tecknat det Lilla Efterlevandeskyddet men också er barnförsäkring som ni erbjuder till dem som redan har en försäkring sedan tidigare. Jag tecknade barnförsäkringen när vår son Vide föddes.

  “Att det är enkelt, överskådligt och att det inte tar för lång tid är viktigt.”

  Om vi skulle erbjuda dig möjligheten att teckna våra gruppförsäkringar digitalt on-line via vår hemsida, skulle det vara intressant?
  Jo, det skulle vara intressant och smidigt. Jag är som person nog ändå lite bekväm och skulle också uppskatta hjälp på vägen. Det är däremot viktigt att det digitala verktyget är enkelt och smidigt. Det är bra om det både finns möjlighet till digitalt och personligt stöd.
   

  Har du något tips till oss hur du skulle vilja möta Monyx i din vardag?
  Ett tips är bio. Jag var på ett intressant bioevent nyligen, det var både trevligt och givande. En annan träff som jag fick inbjudan till var via min bank som bjöd in till ett barnspar-event med en känd barnpsykolog. Tyvärr fick jag förhinder att gå men det lockade mig. Jag skulle vilja att även Monyx har liknande event.


  Skulle det vara intressant med en egen personlig rådgivare?
  Ja, det tycker jag. Det skulle passa mig bra.
   

  Skulle det fungera för dig med ett digitalt verktyg där du kan se att du ligger i en fond för ditt sparande som motsvarar den risk du vill ta med ditt sparande för den spartid du har kvar?
  Ja, det skulle vara bra och att det är enkelt, överskådligt samt att jag på ett smidigt sätt kan få svar på mina frågor.


  Är du nöjd med den strategifond inom Monyx som du har valt för ditt sparande och med de gruppförsäkringar som du har hos Monyx?
  Jag har fått bra avkastning utifrån den risknivå jag har valt. Initialt hade jag lite mer högrisk i mitt sparande men har nyligen bytt till en lägre risknivå.


  Sparar du även i andra fonder?
  Ja, det gör jag via min bank. Det är sparande både för en buffert och för privat pensionssparande.


  Har du något mål med ditt sparande?
  Nej inte direkt, men jag vill kunna leva bra som pensionär. Just nu handlar det mest om att spara för vår lille son och för eget buffertsparande samt för oväntade utgifter. Eller för att kunna göra en längre resa. Sedan har jag ett kortsiktigt sparande, som är till för om till exempel tvättmaskinen går sönder.
   

  För närvarande är jag mammaledig och därför har jag minskat mitt sparande. När jag börjar jobba efter mammaledigheten tänker jag öka sparandet igen.

  Tack för pratstunden!

  Vid pennan
  Ylva Klingvall