• 5/27/2016

  Monyx och Solidar etablerar gemensamägt fondbolag specialiserat på alfaförvaltning

  Monyx Financial Group AB och Solidar AB etablerar ett förvaltningshus – AlphaCore Fonder AB. Syftet med verksamheten är att bygga upp en verksamhet med inriktning på alfaförvaltning och utveckling av nya förvaltningsprodukter. 

  Det finns ett stort behov av renodlade alfaprodukter och vi startar en oberoende specialiserad verksamhet som kommer att fokusera på att bygga upp en slagkraftig alfaförvaltning. Vi kommer först och främst vända oss till värdeskapande förvaltningsverksamheter, såsom institutioner och stiftelser, som har en målsättning om jämn avkastning över tiden.

  AlphaCore kommer att drivas oberoende med Mikael Kadri från Monyx som verkställande direktör.  Inledningsvis kommer också fondförvaltarna Daniel Dinef och Martin Edemalm övergå till AlphaCore.

  Bolaget AlphaCore Fonder AB kommer att ägas gemensamt av Monyx Financial Groups ägare NewCap Holding A/S, Solidar AB och några av de blivande medarbetarna i AlphaCore Fonder AB.

  För mer information kontakta: 

  Ylva Klingvall 
  Kommunikationschef Monyx
  E-post: ylva.klingvall@monyx.se
  Mobil: 070-831 08 65

  Helene Jansbo
  Marknads- och kommunikationschef Solidar
  E-post: helene.jansbo@solidar.se
  Mobil: 070-548 45 65

  Om Monyx

  Monyx Financial Group AB är ett svenskt värdepappersbolag med säte i Stockholm och med verksamhet även i Umeå och Sveg. Monyx är ett helägt dotterbolag till det danska bolaget NewCap Holding A/S, som är noterat på NASDAQ OMX Köpenhamn. Monyx vision är att vara det självklara valet inom kapitalförvaltning, förmedlad rådgivning och försäkring. Vi erbjuder våra kunder förvaltning av fonder, pensioner och fondförsäkringar samt konkurrenskraftiga försäkringspaket för en värdefullare vardag och framtid. Monyx Financial Group AB har ca 80 medarbetare och förvaltar ca 30 miljarder. www.monyx.se

  Om Solidar

  Solidar hjälper sina kunder att kartlägga och få en bättre kontroll på sitt pensionssparande, sina sjukförsäkringar och sitt livskydd. Solidar erbjuder rådgivning kring pension, direktsparande försäkringsskydd och fondförvaltning för att skapa en tryggare framtid för kunderna. Bolaget startade 2003 i Umeå och har idag kontor i Umeå och Stockholm. Vår kunskap, strategi och långsiktighet gör oss till en av marknadens starkaste aktörer. Solidar förvaltar ca 25 miljarder och har omkring 100 000 kunder. www.solidar.se